WEDSTRIJDJE.

Processed with VSCO with f2 preset

Het is natuurlijk geen wedstrijdje, maar ik denk toch dat ik Eveline, mijn zusje, het meeste ga missen. Tenminste buiten Hummer dan..mwuahaha nee geintje. Ze werd geboren toen ik 22 maanden oud was en ik had geen idee dat dat mijn laatste nacht als enig kind zou zijn en dat de tijd waarin ik alle aandacht kreeg voorbij was. Van de eerste jaren kan ik me natuurlijk weinig herinneren maar ik weet wel dat ik ook toen al de voordelen zag van het hebben van een zusje. Toen ik op het kinderdagverblijf bijna opgegeten was door een ander kind gaf ik het tandeloze mondje van mijn kleine zusje de schuld van de tandafdrukken in mijn gezicht. We droegen matchende outfits en ondanks dat ik toen nog wel een kop groter was, kregen onze ouders regelmatig de vraag of we tweeling waren. Kom op, ik weet dat we op elkaar lijken, maar zelfs nu krijgen we soms die vraag nog.. Die gelijkenissen, dat is allemaal buitenkant, want van binnen zouden we niet meer van elkaar kunnen verschillen dan we nu doen.

Een aantal verschillen;

ik heb de coördinatie van een stoeptegel, terwijl Eveline zelfs plekken herkent waar ze nog nooit geweest is. Eveline kan geen keuzes maken, ik ben vaak een beetje impulsief. Ik kan heel goed tegen bloed en kijk zelfs ziekenhuisprogramma’s tijdens het eten en Eveline valt al flauw als ze denkt dat ergens bloed aan te pas komt. Ik heb tijdens mijn werk de meeste ranzige dingen aan m’n handen gehad en Eveline huurt al zo lang als ik me kan herinneren een strandbedje omdat ze niet van zand houdt..

0a42b17d24ebafe055cd43be213e7772

Als echte zussen, hadden we ruzie over kledingstukken en spullen, maakte verbouwingsplannen voor een heuse tunnel (in een muur van 10 cm breed) tussen onze slaapkamers en skeelerde rond als een siamese tweeling in een uitgevouwen vuilniszak (ingewikkeld verhaal). Het voordeel van een zus is, dat als je ruzie hebt maar je wilt iets leuks vertellen, je dat gewoon kan doen en dan is de ruzie verdwenen als sneeuw voor de zon. Iets wat Jasper vaak heeft doen verbazen en regelmatig vroeg ‘maar jullie hadden toch ruzie?’ ‘O nee joh dat is al lang weer over!’ haha..

We hebben samen veel meegemaakt, ze heeft me al zo vaak geholpen met Vivy als Jasper weg was en stond zelfs als back-up voor als Jasper niet bij de bevalling kon zijn (al was ze stiekem heel erg opgelucht dat het uiteindelijk niet nodig was haha). Toen onze ouders gingen scheiden hadden we altijd in ieder geval elkaar. Speelden samen spelletjes, sliepen samen op één kamer als we bij onze vader waren, huilden samen als we één van de twee miste, maar eindigde altijd lachend. We bellen of appen alles aan elkaar door, waardoor we vaak tegen iemand (meestal papa) hebben moeten doen alsof we iets voor het eerst hoorden haha (sorry pap ;-)). Met een zus heb je altijd een vriendin, iemand die je nooit zal laten vallen, hoe fijn is dat?

We sturen elkaar de hele dag door berichtjes, zo uit het niets begint een gesprek en er komt nooit een einde aan. Alles gaat door elkaar en ik denk dat als iemand anders het zou lezen er niks van zou begrijpen. We kunnen het overal over hebben en altijd bij elkaar terecht. Gisteren waren we samen een dagje naar Den Bosch, ik reed want ik sta doodsangsten uit bij haar in de auto, maar dat terzijde. Lachten elkaar uit in de meest belachelijke zwempakken, smeekte bij mcdonalds of we alsjeblieft gratis naar de wc mochten en kletsten over van alles en nog wat. En toen bedacht ik me dat we dat straks niet meer kunnen doen, althans niet zo makkelijk als nu, maar ik weet ook zeker dat er tegelijkertijd niet veel zal veranderen en we de draad elke keer zo weer oppakken als ze op visite komt!

Liefs Marthe

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2017/05/12/wedstrijdje/
YOUTUBE
INSTAGRAM

2 Comment

 1. Christ Mol says: Beantwoorden

  Goedemiddag Marthe,

  Altijd fijn om een zus te hebben of broer, er komen dan ook uitdagingen om de hoek kijken! Als je bijvoorbeeld allebei aan sport deed of misschien nog doet? De school waar je op gezeten had, en misschien wel je eerste vriendje waar je zus neem ik aan ook iets over zei of vond in wat voor manier dan ook. Ik heb zelf twee dochters dat weet je en het is mooi om te zien dat ze toch ondanks verschillen naar elkaar toe trekken en inderdaad soms het ook totaal niet met elkaar eens zijn. Maar wel om elkaar heel veel geven en dat is ook bij jou verhaal zo mooi om te lezen. Twee zussen verschillend en toch zo graag met z’n tweeën.
  Het gaat je goed Marthe en Jasper en Vivy en natuurlijk ook je zus en de rest van je familie.
  En nogmaals een hele behouden en veilige reis. Groetjes

  1. beheerder says: Beantwoorden

   Dankjewel Christ!

Geef een reactie