BON BINI!

IMG_3437

Bon dia!

Eindelijk heb ik de rust gevonden om een blog te schrijven. De eerste dagen hier op het eiland waren behoorlijk intensief. We krijgen ontzettend veel info, maar gelukkig ook heel veel hulp! Afgelopen maandag hebben we ons ingeschreven bij de gemeente en de belastingdienst. En dat gaat hier ietsje anders dan bij ons in Nederland. Geen vooraf gemaakte afspraak en lang niet achter elke balie zit iemand om je te helpen. Toen we om 7:15 uur aankwamen, wij en een paar collega’s van Jasper, stond er een rij van ongeveer 25 mensen schat ik. Iedereen stond al in de rij voor de deur te wachten tot ze open zouden gaan. Eenmaal binnen een nummertje getrokken en toen kon het wachten beginnen. De mensen hier trekken er gerust een paar uur voor uit om wat op te halen bij de gemeente, de belastingdienst of de telefoonwinkel. Waar wij nog een beetje ongeduldig zijn en steeds denken aan wat we die dag eigenlijk nog meer willen doen, zitten de locals rustig te wachten tot ze een keer aan de beurt zijn, dat dat misschien een uur of twee duurt lijkt ze niks uit te maken. Leermomentje voor ons ;-). Als je pech hebt ben je vlak voor de pauze aan de beurt en zul je toch echt moeten wachten tot ze klaar zijn met lunchen haha..
Net na de middag waren we klaar en konden we lekker terug naar huis om wat te eten en kon Vivy even een middagdutje doen.

IMG_3455

Processed with VSCO with c1 preset

We beginnen langzaam aan de temperatuur te wennen, gisternacht hadden we het zelfs al koud met de airco aan! In de slaapkamers zit airco en in de rest van ons huisje staan dag en nacht de ramen en schuifdeur naar het terras open en waait het lekker door. Het windje is heerlijk verfrissend en zorgt er voor dat je op het strand een gratis scrub-behandeling krijgt terwijl je uitkijkt over de helder blauwe zee. Ik heb nog nooit zo’n helder water gezien en de kleur lijkt bijna onnatuurlijk blauw. Nou, inmiddels hebben jullie allemaal de schildpad al wel voorbij zien komen, wat een magisch moment was dat. Op het strand hier tien minuten rijden vandaan was een reusachtige leatherback turtle haar nest aan het graven. Een man van de Turtle watch vertelde dat ze zelf geboren was op dit strand, maar dat dat zomaar 25 jaar geleden kon zijn! Bizar toch als je er over nadenkt?

IMG_3420Vandaag zijn we naar een andere supermarkt geweest dan de afgelopen dagen, een supermarkt die je een beetje kan vergelijken met de Makro in Nederland. Want ondanks dat het heel gezellig is om met Blof of de 3J’s mee te kunnen zingen terwijl je in een grote Jumbo loopt, is het voor je portemonnee niet in alle gevallen erg gunstig. Dus een pasje aangeschaft en nu zit onze grote Amerikaanse tropenkoelkast helemaal vol met eten.

Vanaf donderdag gaat Jasper hier aan het werk en hoop ik dat zijn rooster goed uitpakt voor ons en dat hij lekker veel op het eiland zal zijn. Dat is nog even afwachten want ja..defensie he 😉

Processed with VSCO with c1 preset

Het is een beetje een onsamenhangend verhaal geworden maar dat past perfect bij hoe we de afgelopen dagen hebben beleefd haha.. We doen ons best om snel de weg te kennen en ons hier thuis te voelen. Vivy daarentegen vermaakt zich prima, gedraagt zich alsof ze hier al jaren woont en noemt de zee zelf ‘bad’. Ze vindt het strand, de zee en het zwembad helemaal geweldig en loopt voornamelijk in een luier of in d’r blootje. Ook heel fijn voor ons want je krijgt het me toch warm van het aankleden!

Hoe is het bij jullie? Ook lekker warm volgens mij!

Ik laat snel weer van me horen,

liefs Marthe

IMG_3467

Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2017/05/31/bon-bini/
YOUTUBE
INSTAGRAM

Geef een reactie