DE GEVAREN ;-)

IMG_3492

Donderdagavond 20:30 uur.

We zijn hier gewoon al een week! En er is al zoveel gebeurd! Dat voorspelt veel goeds voor de komende weken en maanden die nog voor ons liggen. We hebben vandaag onze huurauto ingeruild voor eentje van onszelf. Inclusief airco en geblindeerde ramen haha..heel normaal hier. Ja, ik ben toch wel een beetje trots op ons, we hebben een persoonsnummer, een pasje van een soort Makro, een Arubaans telefoonnummer en nu ook een eigen auto! We kunnen steeds beter tegen de warme en proberen zowel in huis als in de auto de airco zo min mogelijk aan te zetten en ik kijk uit naar de nacht dat simpelweg de ramen openzetten koel genoeg is om te kunnen slapen.
IMG_3480
Jasper had vandaag zijn eerste werkdag hier, heeft al het papierwerk geregeld en kreeg een boekje mee met onder andere de gevaren op Aruba. Het verkeer hier vormt de grootste ‘bedreiging’ maar mochten we een Sopa tegenkomen (een grote, giftige pad) dan zal, en ik citeer, ‘niemand het ons kwalijk nemen als we hem doden’. Maar dat doen we natuurlijk alleen bij siergeuze dreiging. Ik zou overigens niet eens weten hoe en of ik het wel zou kunnen. Jep, ik kan zelfs medelijden hebben met een giftige pad. Gisteravond hebben we bij een kleine eng chinees winkeltje lampjes gekocht voor op de poch. Ziet er heel gezellig uit, ook al kan ik ’s avondsnoet buiten zitten zonder lekgeprikt te worden door de muggen. En volgens het boekje meoten we uitkijken voor d tijgermug, net als voor de zee-egel, lionfish, duizendpoot en Portugees oorlogsschip (ja zoek die maar eens op ‘:)).
Zoals ik al zei wordt het verkeer beschouwd als het grootste gevaar. De één rijdt veel te hard, de ander super traag, autolampen worden wisselend ingezet en richting aangeven is niet vanzelfsprekend. Kortom, iedereen doet maar wat. Maar dan..de zonsondergang, witte stranden en helder blauwe zee maken alles goed. Buiten het feit dat ik hier met mijn twee lievelingsmensen ben natuurlijk!
IMG_3516
Vivy test de kwaliteit van het zand..

 

De zonsondergang, iets waar we in Nederland veel te weinig naar kijken denk ik, is hier super mooi en snel haha.. Om 19:00 uur is het nagenoeg donker. Het strand heeft iets magisch op dit moment van de dag. Mensen zitten op kleedjes, eten wat, laten hun honden even rennen, beoefenen yoga of maken foto’s. De zee is rustig, er vliegen pelikanen en ik denk aan de schildpadjes die een paar meter verderop groeien in hun eieren. Ik ben nog steeds onder de indruk van de schildpad en ik hoop dat dat zo blijft! Ik leer steeds beter om met de dag te leven, om me alleen bezig te houden met de komende 24 uur. En dat bevalt me wel!
Liefs Marthe
Please follow and like us:
Follow by Email
Facebook
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2017/06/02/de-gevaren/
YOUTUBE
INSTAGRAM

Geef een reactie