VLOG –> BLOG

IMG_0397

Lieve lezer,

Wat fijn dat je me weer gevonden hebt.

Ineens besefte ik me hoe erg ik het schrijven mis. We hebben al heel lang de droom om samen een boek te schrijven, maar ik kom maar steeds niet aan schrijven toe. Althans dat dacht ik. Vandaag scrollde ik door de notities in mijn telefoon en zag ik dat ik toch al behoorlijk wat korte (en soms lange) stukjes geschreven heb. Korte notities van ideeën die ik dan graag uit zou willen werken. Dingen die ik het liefst nu al met je zou delen, omdat ik blij word als ik ze teruglees. En toen dacht ik ineens aan mijn oude vertrouwde plekje op het wereldwijde web, mijn Paperbreaks. Ik ben als het goed is bijna klaar met school, dan zou ik dus al die uren die ik nu besteed aan leren kunnen gebruiken om te schrijven.. Afbeeldingsresultaat voor hearteyes Dus hier ben ik en ik hoop jij ook haha..

Ik merk dat ik in de vlogs niet kwijt kan, wat met schrijven wél lukt. Waarschijnlijk omdat je met de camera alleen momentopnames kan maken.. Daarom deze week een blog i.p.v. bewegend beeld. En ik ben heel benieuwd wat je er van vindt.

Jasper en ik proberen vaker op date te gaan. Even samen zijn is zo belangrijk! Het liefst zouden we elke week een keer even wat met z’n tweeën doen, maar dat is moei-lijk! Dus tegenwoordig telt een bezoekje aan Ikea of samen eten bestellen als de kinderen op bed liggen ook al als date. Maar zo simpel kan het zijn. En ik ben super blij dat we op het punt zijn belandt waar we gewoon geen tv meer kijken, letterlijk niks. We kijken af en toe een film op Netflix en we zitten te wachten op het nieuwe seizoen van Peaky Blinders! Maar ook dat voelt dan dus al een beetje speciaal om samen te doen. Daarnaast hou je echt bizar veel tijd over als je geen televisie kijktAfbeeldingsresultaat voor sweat emoji

Afgelopen vrijdagavond hadden we dus een date, naar Ikea! Ik keek er al heel de week naar uit. We hadden alleen wat opbergbakken nodig om de zolder verder leeg en geordend te maken, maar zoals je weet zijn de verleidingen bij Ikea stor (dat is Zweeds voor groot). En toen we daar liepen zag ik dus ineens een hele leuke salontafel staan, eentje die perfect in onze woonkamer past én we hebben al een jaar geen echt salontafel! Alleen twee kleine tafeltjes, wat ik super leuk vond, maar nu Dee ze begint te gebruiken om zich aan op te trekken nam de twijfel toe. En oja, als er ’s avonds mensen voorbij ons huis lopen en naar binnen kijken dan vraag ik me toch altijd af of ze misschien denken dat we nog aan het verhuizen zijn en nog niet al onze meubels binnen staan..

 

IMG_7305

 

We liepen een ‘woonkamer’ binnen waar de desbetreffende salontafel stond. Jasper wilde even weten of hij wel stevig genoeg was, want hij heeft toch altijd zijn twijfels bij het Zweeds warenhuis. Dus hij begint daar even rustig die hele tafel af te ruimen! De decoratieve plank met vaasjes en kaarsjes werd even weg gezet, de boeken er af.. Ik kon nog net op tijd ingrijpen voordat ie de tafel op zou tillen voor een grondige inspectie van de onderkant. En dat terwijl er om het hoekje gewoon alle tafels stonden, los, om geïnspecteerd te worden door mannen als Jasper (en zijn vader, want die zou hetzelfde kunnen doen). Maar de tafel is dus goedgekeurd en mocht met de opbergbakken mee naar huis. En goed nieuws, hij paste nog ook ;-). Want we waren natuurlijk helemaal niet voorbereid haha..

 
Foto blog3Vandaag hadden we allebei vrij. We hadden ons ingeschreven voor de Nijmeegse vierdaagse maar zijn helaas niet ingeloot (moet toegeven dat het een beetje pijn doet dat te schrijven. We proberen het volgend jaar gewoon opnieuw. Maar goed, we waren dus allebei vrij vandaag, dus we zijn met z’n vieren naar het Nijntje museum geweest. Het was echt heel leuk, alsof je door een boekje van Dick Bruna loopt. Vooral voor Vivy was het erg leuk, er is van alles te doen en er kan niks kapot. Dat laatste is vooral voor ons heel fijn ‘:).
Foto blog1Foto blog2

Maar ook Dee heeft zich prima vermaakt, ze kon gewoon beetje rond kruipen, de muren zijn zacht en we hadden voor haar Nijntjekoekjes meegenomen dus dan is het al snel goed ;-). We besloten om op de terugweg het feest compleet te maken en bij mcDonalds te gaan eten en in de auto vroeg Vivy doodleuk ‘en uhhh waar was Nijntje dan?’. In onze beleving was Nijntje everywhere, maar ik denk dat zij dacht dat Nijntje daar daadwerkelijk rond zou lopen of zo..
 

 

Nadat we ons hadden volgestopt met eten waar je later altijd sIMG_0371pijt van krijgt (tenminste wij wel haha..) zijn we naar huis gereden en daar konden de girls meteen lekker naar bed. Echt een aanrader dus het museum!

 

 

IMG_7310

Dankjewel voor het lezen! Ik ben heel benieuwd wat je er van vond, dus laat gerust een berichtje achter!

Tot zeer snel!

Liefs

Marthe

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/07/16/vlog-blog/
INSTAGRAM

4 thoughts on “VLOG –> BLOG

  1. Hoi Marthe,

    Fijn dat je weer blogt! Destijds volgde ik je altijd, tot je stopte met alle social media. Laatst zag ik dat je toch weer actief was. Leuk. Ik gaf destijds ook al aan dat ik veel liever een blog lees dan een vlog kijk. Dus dit is top!

    Groetjes Karin

    1. Super leuk om te lezen! Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik het ook liefst lekker schrijf dus dat gaat helemaal goedkomen! Lief dat je een berichtje achter hebt gelaten. Liefs Marthe

  2. Leuk om weer een blog te lezen! Ook ik volgde je al voor dat jullie gingen verhuizen :) Vlogs kijken doe ik echt nooit (kan niet ‘even tussendoor’ en ik ben eigenlijk altijd in een situatie dat ik het geluid uit moet staan) Dus blogs en plogs lees ik graag. Mijn kinderen zijn rond dezelfde leeftijd, dus die herkenning maakt het leuk en je schrijfstijl vind ik lekker lezen :)

    1. He! Dankjewel voor je berichtje! Het is heerlijk om weer te schrijven en dan is het nog leuker als ik dit soort berichtjes krijg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *