DE VERLOSSING IS NABIJ!

IMG_0760

Hee!

Zijn jullie allemaal weer een beetje afgekoeld? Ik wil niet klagen hoor, maar kanonnen wat was het heet. Heerlijk om overdag heel de dag in de tuin te zijn en genoeg te hebben aan een badje met 5 cm water er in, maar de nachten zijn een ware hel. Ik kan je wel vertellen, volgende zomer heb ik een airco in m’n huis, ik ga echt niet de komende vijftig jaar elke zomer afzien ‘want het is maar een paar dagen’. Op een gegeven moment ga je in bed liggen en weet je eigenlijk van te voren al dat je niet kan slapen. ’s Nachts stond Vivy opeens naast m’n bed, nou als je ’s nachts plotseling een kind op je arm voelt tikken dan staat je hart eventjes stil hoor, doodeng. Door de ventilator had ik haar niet aan horen komen en Jasper dacht vervolgens dat ik van de hitte aan het hallucineren was en vroeg tegen wie ik aan het praten was haha.. We hebben ons wel goed aangepast aan de temperaturen denk ik, het liefst verlaten we het huis niet. Ik bedoel, het idee dat je twee kinderen in een autostoel moet zetten is al genoeg om te beslissen om gewoon thuis te blijven..

IMG_0774

 

Over een paar weken is het zo ver..Vivy wordt vier! En Dee één en dan hebben we een regenboogfeest! Een regenboogfeest, met een regenboogtaart, snoepjes in de kleuren van de regenboog en een tuin die omgetoverd is tot, je raad het al..Regenboog! Zoals je waarschijnlijk al kon bedenken heeft Vivy het thema bedacht en moet ik een regenboogtaart gaan maken…ik dacht eerst dat dat makkelijker zou zijn dan ‘een taart met oogjes, billetjes en een mond’ maar daar begin ik nu een beetje aan te twijfelen. Maar goed, daar kom ik tegen die tijd op terug! Ze wordt vier en dus gaat ze na de zomervakantie gelijk naar school!

 

5413646E-5890-4720-A411-1C8B7042E6C0

Langzaam begint bij ons door te dringen dat er toch een hoop gaat veranderen, maar ook de geruststelling dat deze lijdensweg voorbij is hahaha..Geintje! Laten we zeggen, ze is er echt aan toe. Het is saai thuis met mij 😉 We wonen heel dichtbij school, héél dichtbij, als in we komen er praktisch elke dag langs. En dan vraagt ze waar iedereen is, waarom de school dicht is. Waar haar juffrouw is, waarom de juffrouw op vakantie is. Hoe lang ze nog moet wachten, waarom ze nog zo lang moet wachten. En waarom we eigenlijk haren op onze armen hebben..

Zie je, het wordt écht tijd dat ze naar school gaat en iemand anders haar duizenden vragen kan beantwoorden. Dan mag de juf bedenken waarom de kleur rood rood is.., en haar er van overtuigen dat krokodillen echt witte eieren leggen i.p.v. groene.

IMG_0771

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk om thuis te zijn met die twee, maar soms duren de dagen zooooo lang! Er zijn dagen dat ik echt heel gemotiveerd ben om iets met haar te gaan doen en dan bedoel ik om gewoon thuis iets te doen. Knutselen bijvoorbeeld. Ik durf wel over mezelf te zeggen dat ik creatief ben. Altijd opzoek naar nieuwe projectjes en uren dwalen door Pinterest. Maar met Vivy is knutselen wel even een ander verhaal. Een middagvullendprogramma blijkt meestal na een krappe 15 minuten al weer klaar te zijn. In dat kwartier ontstaat er een enorme chaos, wat aangeeft dat ik echt all in was voor de activiteit.

Meestal wil ze verven of kleien. Ik weet niet wat ik het ergste vind, verven of kleien. Het voordeel van klei is dat als het maar lang genoeg uit het potje is het uitdroogt en ik het dus weg kan gooien. O ja, trouwens, ze had twintig potjes klei, de mooiste kleuren en het is me een hele tijd gelukt om dat zo te houden door haar elke keer maar twee potjes te geven. Maar inmiddels hebben we twintig potjes bruine klei. O en dan valt er een stuk op de grond, zit er weer een haar doorheen of etensresten..vreselijk.

En dan verven. Ik weet niet hoe, maar het zit meestal ineens overal en het kunstwerk heeft een week nodig om te drogen omdat de verf super dik is aangebracht op het inmiddels doorweekte papier (het bekertje met water gaat sowieso altijd een keer om).

IMG_0496
Dee verft ook graag mee

 

En dan heeft ze het al weer gezien, toch weer een half uur zoet mee geweest ‘:) Dus over een maandje laat ik dat allemaal aan de kleuterjuf over, die heeft waarschijnlijk ook veeeeeeel meer geduld, anders weet ik niet hoe je dat werk kan doen met 25 kinderen en dan doen we thuis andere dingen..koekjes bakken of zo, ook niet bepaald ontspannen maar dan hebben we in ieder geval nog iets aan het eindresultaat.

 

Liefs Marthe

 

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/07/27/de-verlossing-is-nabij/
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *