HET EINDE VAN EEN BIJZONDERE PERIODE

d0ae4ec8-7a82-4a5e-b3f2-fac853acc718

Hoi lieve lezer!

Ten eerste wil ik je bedanken als je hebt gereageerd op de vraag waar je graag over zou willen lezen in de instastory op ons instagramaccount. Eén van de vragen ging over Jasper zijn werk, dus bij deze;

IMG_0872

Zoals je denk ik wel weet werkte Jasper bij het Korps Mariniers en ook daarvoor was hij werkzaam bij Defensie. De tien dagen voor onze bruiloft zagen we elkaar niet door zijn eindoefening, de dag voor onze bruiloft haalde hij zijn baret en wat was ik trots! Ik denk dat ik nerveuzer was toen ik in Rotterdam op hem stond te wachten dan de volgende dag toen ik naar het altaar moest lopen. Niet lang daarna kochten we een huis en wist ik meteen wat dit nieuwe leven in zou houden toen ik alleen verhuisde van ons appartementje naar ons eerste eigen huis. Twee weken nadat ik de sleutel had gekregen kwam hij thuis. En sindsdien bestond ons leven uit heel veel onduidelijkheid (en dat is niet perse iets negatiefs ;-)), afscheid nemen en heel veel leuke moment waarop we elkaar, na soms lange tijd, weer zagen! Die baan heeft ons heel veel kansen gegeven, we konden een huis kopen én hebben natuurlijk een jaar op Aruba mogen wonen. Iets wat ons voor altijd veranderd heeft.

IMG_8751In die jaren hebben we veel over onszelf geleerd, veel moeilijke momenten gehad, onbegrip en verdriet, wat eigenlijk allemaal voortkwam uit het gemis. Ik leerde omgaan met onverwachte situaties, genieten van de momenten waarin we samen waren en we stelde niks meer uit tot een ander moment. Als iets op dat moment kon, dan deden we het, want we wisten niet wanneer deze mogelijkheid zich opnieuw voor zou doen. Ik vloog naar Newcastle om 24 uur samen te kunnen zijn. Die 24 uur was alles wat ik had en was beter dan elkaar acht weken niet zien. Ik was zes weken zwanger van Vivy toen hij op oefening naar Noorwegen ging, hij zou weer acht weken weg zijn en dus vertelde we samen onze familie het grote nieuws voordat hij vertrok. Tijdens die oefening verbrijzelde hij zijn sleutelbeen en kwam na twee weken al weer terug. Slecht nieuws, maar het betekende dat we bijna mijn hele zwangerschap samen mee zouden maken. Het lukte ons bijna altijd om een onverwachte verandering op een positieve manier te benaderen. Het was soms moeilijk om tussen twee oefeningen door weer tot elkaar te komen. Er zaten wel eens maar een paar weken tussen twee lange oefeningen en je gaat richting zo’n vertrek automatisch al een beetje afstand nemen van elkaar. Na thuiskomst duurt het weer even voordat je allebei je draai weer hebt gevonden en soms hadden we die tijd simpelweg niet. Op Aruba kwamen we weer dichter tot elkaar en kwamen we tot de conclusie dat het een hele mooie periode is geweest, maar dat het niet langer paste bij wat we graag willen in het leven. En dat is vooral samen zijn, heel veel samen zijn. Het leven samen ‘doen’. Samen voor de kindjes zorgen, samen naar de feestelijke momenten kunnen en de verdrietige momenten kunnen delen.

IMG_3621

Er zijn vaak momenten geweest waarop ik het niet alleen wilde doen, maar ik had simpelweg geen keus. En zeker toen Vivy geboren was moest ik wel. Zij had mij tenslotte nodig en voor haar moest ik sterk zijn. Het is zeker niet alleen maar ellende geweest, want al die keren dat ik de dagen aftelde en vervolgens zenuwachtig veel te vroeg op het vliegveld of de kazerne stond te wachten tot mijn grote liefde weer thuis zou zijn, waren zo leuk en had ik voor geen goud willen missen. We zullen elkaar nooit vanzelfsprekend vinden en dat is iets wat ik heel waardevol vind.

IMG_7861 IMG_8732

Dus we kozen er voor om Aruba als afsluiter te zien van een bijzondere periode en ik ben zo blij dat we die kans hebben gehad! Hij werkt nu voor Justitie en is ineens elke dag thuis haha. Oké, er zullen nog wel periodes komen waar hij intern moet voor een opleiding, maar daar ben ik inmiddels expert is. En als het tijdelijk of eenmalig is, dan is dat te overzien.

Maar het is zeker wennen. Niet perse het huis moeten ‘delen’ maar meer dat ik het gevoel dat ie opeens toch weer weg zou moeten niet zomaar kwijt ben. Ik heb heel lang, en ben het nog steeds niet helemaal kwijt, de onrust dat het tijdelijk is of zo..dat er aan onze tijd samen dan weer een einde komt. Dat we nooit genoeg tijd hebben. Elk moment dat het kan, wil ik samen doorbrengen ‘want straks kan het niet meer’. Maar dat is dus niet meer zo. Ik kan gewoon een hele dag iets met een vriendin gaan doen als hij thuis is, want ik weet dat hij er is en nog belangrijker blíjft! Een 9 tot 5 baan gaat het natuurlijk nooit worden voor hem en daar zijn we wel blij mee. Onregelmatige werktijden, die ons er van weerhouden in ‘de sleur’ te raken, zijn goed voor ons. Daar doen we het goed op haha.. Alleen liggen de onregelmatigheden nu wel vast, dus we kunnen makkelijker dingen wat langer vooruit plannen en dat is toch wel heel fijn.

We genieten heel erg van de kleine dingen die we nu samen kunnen doen. Samen de kindjes ophalen van de opvang, boodschappen doen, weekendjes weg boeken (langer dan 2 maanden vooruit). Ik wacht nog steeds op hem als hij na een late dienst pas om half twaalf thuis komt, meestal belt hij me als hij naar huis rijdt en kletsen we tot hij bijna thuis is over hoe onze dag is geweest haha.. handsfree uiteraard 😉 En we zeggen nog heel vaak tegen elkaar hoe blij we zijn dat we samen kunnen zijn (om te kotsen, ik weet het ‘:))

IMG_8891 Ondanks de moeilijke momenten, heb ik er zeker geen spijt van dat ik hem ooit heb aangemoedigd dit werk  te gaan doen, het is een super tof avontuur geweest, ik zou het niet anders doen als ik het opnieuw kon doen en ik ben heel blij dat we op één lijn zaten en de kans kregen om te kijken hoe het beter in ons leven zou passen op dit moment. Dat we hebben gedaan wat het beste is voor ons en ons gezinnetje.

 

 

 

 

Liefs Marthe

IMG_3802

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/08/01/het-einde-van-een-bijzondere-periode/
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *