HOU DE SLEUR BUITEN DE DEUR.

PHOTO-2019-08-19-20-14-47

Maandagochtend was Vivy al om 5.00 uur wakker en vroeg ze verontwaardigd waarom het nog donker was buiten op de dag dat zij voor het eerst naar school mocht. Omdat het midden in de nacht is, mompelde Jasper waarna ze gelukkig nog even terug in bed ging liggen. Niet dat ze een andere optie had haha..ja ze mag ook op de gang gaan zitten wachten, maar de dag begin toch echt pas over anderhalf uur. Om half 7 kwam ze gerustgesteld onze kamer in, het was toch licht geworden buiten.

PHOTO-2019-08-19-20-14-47-3Vivy en ik zijn natuurlijk de afgelopen vier jaar heel veel met z’n tweeën geweest. Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid had om veel met haar thuis te zijn en ook op Aruba hebben we veel tijd samen gehad, dus ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen vier jaar. Zeker nu ik weet hoe snel het eigenlijk gaat en besef dat de meeste tijd met haar thuis nu al voorbij is.. Maar ik moet ook eerlijk toegeven dat dit wel een welkome verandering is. Ten eerste is Vivy er gewoon aan toe om naar school te gaan en nieuwe dingen te leren en ten tweede ben ik er ook aan toe haha.. Nu ik weer werk vind ik het wel leuker op de dagen dat ik thuis ben, makkelijker om echt met de kinderen bezig te zijn, maar het idee dat ik maar één kind thuis heb voelt ook wel lekker. Zeg nou zelf, de dagen kunnen soms heel lang duren als je thuis bent met je kiddo’s. Ze zijn heel leuk hoor, maar toch he 😉 De dingen gaan zoals ze moeten gaan en meer tijd voor Dee is ook wel weer heel erg leuk.

Dus ja nou daar stond ik ineens..op het schoolplein. Hoe dan? We zijn toch zelf pas net van school af? Regelmatig kijken we elkaar aan en vragen onszelf en elkaar hoe het kan dat wij een kind van vier hebben! Ik moet toegeven, ik was een beetje nerveus, hoopte dat Vivy niet zou gaan huilen zodat ik mezelf ook niet zou verliezen en gelukkig ging ze vrijwel meteen bij andere kindjes aan een tafeltje zitten spelen. Samen met de andere ouders stond ik foto’s te maken bij het raam hahaha..erg eigenlijk. M’n eerste luizenmoeder-moment is een feit.

Voor het eerst in m’n leven heb ik een luizenzak gekocht, een naam op een banaan geschreven en gymschoenen gehaald. Even over die gymschoenen..blijkbaar moet je gymschoenen in de klas achterlaten? Of wij hebben de memo gemist of dat soort dingen hoor je gewoon te weten. Vivy is dus niet de enige die nieuwe dingen gaat leren haha..

PHOTO-2019-08-19-20-14-47-1
School is toch wel erg vermoeiend..

Ook al hebben Jasper en ik wel een duidelijk idee van wat we haar mee willen geven, wat we belangrijk vinden en wat we willen dat ze doet (en dan bedoel ik vooral hoe ze met andere mensen om moet gaan etc.) Vind ik het denk ik toch het ‘moeilijkste’ dat andere mensen nu ook invloed op haar zullen hebben. Dat ze nu mee moet in de stroming..snap je? Terwijl ik er in geloof dat onze basis sterk genoeg is. We proberen vooral zelf het voorbeeld te geven, omdat ik denk dat je nog zoveel tegen je kinderen kan zeggen, zolang je het zelf niet doet gaan zij het ook niet doen. We proberen haar mee te geven dat ze zichzelf kan zijn, ze alles mag zeggen zolang ze het maar netjes doet haha en natuurlijk om aardig te zijn voor anderen. Als je een kindje alleen ziet zitten, dan ga je er bij zitten of vraag je of hij/zij mee wil doen met spelen, dat soort dingen. Maar de eerste dagen zitten er dus op, ze keek een beetje bedenkelijk toen ik maandagmiddag zei dat ze morgen weer mocht ‘:-) En ook bij mij begint het nu door te dringen dat we dit nog minstens een jaar of twaalf (Dee meegerekend) gaan doen. En stel dat we nog een derde kindje mogen krijgen dan sta ik voorlopig nog wel een tijdje op het schoolplein haha. Ik kom wel aan m’n kilometers wandelen moet ik zeggen, dus dat is weer een voordeeltje.

De mensen die ons al langer kennen weten dat wij van veranderingen houden haha..dat we doodsbang zijn voor de sleur en die tot nu toe altijd buiten de deur hebben weten te houden, dus dat zal nu ook wel weer goed komen. En anders verzinnen we zelf wel weer iets nieuws 😉

Meer mensen die voor het eerst op het schoolplein staan?! Tips?

Liefs Marthe

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/08/20/hou-de-sleur-buiten-de-deur/
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *