GEEN TV MEER?

IMG_1089

We kijken sinds we terug zijn van Aruba eigenlijk geen tv meer en het is dat een internet-
abonnement ongeveer net zo duur (of duurder) is als een all-in televisie pakket, anders had ik allang het tv-abonnement opgezegd. We hebben wel Netflix en we proberen totdat het nieuwe seizoen van Peaky Blinders uitkomt af en toe een film te kijken. Dan houden we echt een filmavondje, althans dat is het idee er achter. Meestal is één van ons (Jasper, over het algemeen) al in slaap gevallen voordat we het eens kunnen worden over welke film we gaan kijken. En dat doet me denken aan twaalf jaar geleden. Toen fietste we op zondag regelmatig naar de videotheek. De videotheek, zo lang geleden sinds ik die heb gezien! En dan stonden we daar heel lang te zoeken naar een film die we allebei leuk vonden haha. Niet lang daarna besloten we dat we om de beurt mochten kiezen, zo deden we dat met de bioscoop ook en dat werkte prima. Al betekende het wel dat Jasper een keertje bij Mama Mia zat en ik bijna levenslang nachtmerries overhield aan een te enge horrorfilm. Tegenwoordig wordt het een comedy, een actiefilm waarvan ik een acteur knap vind of iets wat waargebeurd is ofzo..

IMG_1473
Maar de laatste weken hebben we heel weinig gekeken, Jasper had vaak late dienst dus was ik alleen thuis en de avonden dat we wel samen waren hebben we besteedt aan opruimen, het bouwen van het speelhuisje voor Vivy en Dee, taarten bakken, opruimen, tuinieren, zei ik al opruimen? We hebben de hoeveelheid speelgoed hier in huis redelijk weten te beperken, maar alsnog kun je gewoon elke dag je woonkamer herinrichten. En dat is prima, maar om te voorkomen dat het een speelkamer wordt ruimen we het toch elke avond even op. Dan voelt het weer als ons eigen huis, ook al is het maar voor even.

Ik weet niet of het komt omdat we bijna de 30 naderen, maar we zijn helemaal in to tuinieren. Het liefst wilde ik deze week de tuin al ‘herfstklaar’ maken, maar het wordt gewoon nog dertig graden dus de oranje bloemen moeten nog even wachten, maar we hebben de bloemen naast het kippenhok wel vervangen. Daar stonden viooltjes, die waren inmiddels uitgebloeid dus ik had van de week de kippen het ploegwerk laten doen en nu konden er dus mooi nieuwe bloemen in. Kippen zijn trouwens echt slopers, laatst waren ze per ongeluk uit het hok ontsnapt en hadden ze alvast wat ‘voorwerk’ gedaan. Echt niet normaal wat drie kleine krielkippen aan kunnen richten.

 

IMG_1064Tijdens het bouwen van het huisje was het trouwens af en toe akelig stil. Dat komt waarschijnlijk omdat we van te voren hadden afgesproken om geen ruzie te krijgen, zodat we de komende jaren met een goed gevoel naar het huisje kunnen kijken als de girls er in aan het spelen zijn.

Wat je misschien moet weten, is dat er vroeger een varkensstal heeft gestaan in de achtertuin. Ons huis is gebouwd in 1927 en blijkbaar toen de varkens uit de tijd waren hebben de menschen er sinds die tijd steeds gewoon grond overheen gegooid. We wisten van het bestaan af, voornamelijk omdat we dachten dat we alle resten al uit de grond hadden gehaald toen we gras gingen leggen. Maar nee hoor, elke keer als we een pin in de grond sloegen kwamen we uit op die goeie oude varkensstalfundering. Die pinnen waren toch vrij belangrijk, dus moesten we steeds een nieuw plekje zoeken. Uiteindelijk vonden we drie stukken zonder fundering en de vierde pin heeft het moeten ontgelden door Jasper zijn frustraties en een heeeel klein ijzerzaagje.
Maar dat betekende dus wel dat we af en toe maar gewoon niks tegen elkaar zeiden. We spraken af dat we niet zouden gaan haasten, meestal gaan we namelijk veel te snel met dat soort dingen en dat we echt goed de handleiding zouden volgen. Na drie dagen hadden we hem af, zónder ruzie! Wel een paar discussies, maar we kijken met plezier naar het huisje en naar elkaar ;-). Bovendien heeft het huisje het Regenboogfeestje overleefd dus denk dat we het goed hebben gedaan. En nu hopen dat ze er nog vijftien jaar mee spelen. Minstens.

 

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/08/24/geen-tv-meer/
INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *