WAT IK TEGEN MEZELF ZOU WILLEN ZEGGEN..EN TEGEN JOU!

9a9cbbf9-d3e4-4e3f-a8bf-90a4fadc9353

Vijf jaar geleden besloten we dat we samen genoeg liefde hadden voor nog iemand en al snel was ik zwanger van Vivy. Ik krijg wel eens de vraag hoe je nou weet dat je er klaar voor bent. Klaar om een kind te krijgen en groot te brengen. En dat weet je dus niet, je hebt geen idee waar je aan begint, maar je besluit om er samen voor te gaan, wat het je ook brengt. In de families waren we de eerste en ook waren we zo ongeveer de eerste onder onze vrienden die gok waagde. Achteraf zou ik tegen mezelf willen zeggen, dat ik kan vertrouwen op mijn eigen gevoel, dat je het op je eigen manier mag doen. Dat het aller grootste cliché dat bestaat echt waar is.. ‘als het maar gezond is’. Ik had een bevalling met ruggenprik en eentje zonder ruggenprik en had beide keren een gezonde baby. Ik gaf geen borstvoeding en had een gezonde baby. Ik was een thuisblijf-mama en een werkende mama en had gezonde kinderen. Ik had een gezonde baby toen ik je a la minute kon vertellen hoe oud ze was en toen ik even de tijd nodig had om terug te rekenen. Ik geef potjes groente en ik kook zelf, ik loop met make-up op rond en drie dagen in dezelfde legging, beide keren waren ze gezond en blij. De ene dag heb ik alles onder controle en de andere dag vergeet ik de helft. En dat is oké. Want al die tijd deed ik mijn best. En dat doen we allemaal!

72cd5ea0-614a-41ae-859f-d5af73aee6e6En nu blijkt dus dat het het mooiste, moeilijkste, engste en leukste is wat ik ooit gedaan heb. Het is heel veel lachen, verwonderen, tranen en poep. Het is constant veranderen, aanpassen en leren.  Een immens grote taak, waarvan ik me soms afvraag of het haalbaar is. Elke dag leer ik nieuwe dingen en elke ochtend probeer ik het opnieuw een beetje beter te doen. Elk nieuwsbericht of krantenartikel, elke serie of film waar kinderen in voorkomen raakt je een beetje extra en er zit voor altijd een angst in je dat er iets met je kind gebeurt. Alsof je hart buiten je lichaam rondloopt. Of fiets, veel te hard op een klein loopfietsje. Maar de andere kant is daarom fantastisch..

Ik ben geen carrièretijger en als iemand vraagt naar mijn ambities dan hebben die nagenoeg nooit met werk te maken. Werk is belangrijk, moet leuk zijn en voldoening geven, maar het is geen groot onderdeel van ons ‘masterplan’. Daar horen andere dingen bij, zoals samen gelukkig oud worden en weten dat onze kinderen een fijne, onbezorgde jeugd hebben gehad. Dat we ze bepaalde waardes mee hebben gegeven waarmee ze hun dromen kunnen bereiken en het gewoon aardige mensen worden. En bij elk kind worden we daar een beetje beter in (arme Vivy haha..). 3f0ead68-1304-462a-9a26-662d585cdd35

Soms kruipen de uren voorbij, zou ik het liefst het ‘17.00 tot 19.00 uur-moment’ overslaan, zeker als ik alleen ben. Maar de dagen, weken, vliegen voorbij en ik zoek steeds naar een manier om het wat langzamer te laten gaan. Om de dagen niet zomaar in elkaar te laten overlopen, tijd om af en toe even stil te staan en om me heen te kijken. Zorgen dat het leven ons niet overneemt en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het voelt soms alsof ik niet eens tijd heb om dáár over na te denken haha..

Als ik dan ’s avonds m’n rondje maak langs de slaapkamers (en hondenmand haha) dan neem ik me voor om morgen weer een beetje extra te genieten, om niet te vergeten af en toe even stiekem naar ze te kijken als ze aan het spelen zijn. Om nog langer mijn geduld te bewaren en soms maar gewoon te lachen. Om vaker in hun dagboek te schrijven en tegen ze te zeggen hoe leuk ze zijn.

Laten we niet te streng zijn voor onszelf en af en toe even tegen iemand te zeggen dat ze het goed doen. Dus bij deze:

d2d20a3ec5b027b1b9d64a6bc21eb02d

 

Liefs Marthe

Please follow and like us:
Follow by Email
Google+
http://www.paperbreaks.nl/2019/09/11/wat-ik-tegen-mezelf-zou-willen-zeggen-en-tegen-jou/
INSTAGRAM

One thought on “WAT IK TEGEN MEZELF ZOU WILLEN ZEGGEN..EN TEGEN JOU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *